Nieuwsberichten

Ruim twaalf duizend kinderen startten er vanaf het Marktplein in 20 jaar

Dat zouden Paul van Houwelingen, voormalig groepsleerkracht van RKBS de Horizon, Pieter en Ria de Vreugd kunnen zeggen na het praktische verkeersexamen van 9 en 10 april voor Katwijkse- en Valkenburgse basisscholen.

meer

Zonder bel, mag ik dan wel geluid maken?

Maandagmorgen 9 april werd op het Marktplein in Katwijk gestart met het praktisch verkeersexamen van VVN.  Deze dag en dinsdag kwamen leerlingen van 24 groepen 7 van basisscholen uit Katwijk en Valkenburg langs om de fiets te laten keuren waarna de route kon worden gefietst.

meer

Wonen aan ‘de Westerbaan’ van Katwijk Binnen

Wie de Katwijkse politiek een beetje volgt, kent de al tientallen jaren lange discussie over de Westerbaan en het al dan niet doortrekken van deze weg langs het duingebied. Maar ook Katwijk aan den Rijn kent zijn eigen ‘Westerbaan-dossier’ en dat noemen ze daar de Mgr. Bekkersstraat.

meer

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

VVN presenteert jaarverslag 2017

VVN presenteert u graag het jaarverslag 2017. Dank aan Alinda Wolthuis!

meer

Nieuwe verkeerseamens in Katwijk?

Het VVN Verkeersexamen is hét verkeersmoment van het schooljaar. En ook voor onze VVN vrijwilligers is het een belangrijke activiteit. Op 5 april is het zover, maar we beginnen nu al met aftellen. Hoe gaat VVN- Katwijk om met de vernieuwingen die dit jaar geintroduceerd worden?

meer

Een verkeersveilige omgeving..... ja natuurlijk!

Wil jij een verkeersveilige omgeving rond je eigen woning, je werkplek of de school van je kinderen? Wil jij een verkeersveilige route naar je huis, je werk of de school? Wil jij daar dan ook iets aan doen, zeker als het je niet veel tijd en energie kost?  

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Meten is weten, ook bij e-bikes..

In Nederland rijden er twee miljoen eigenaren in verschillende leeftijdsgroepen met een e-bike rond tegenover ruim één miljoen eigenaren van een bromfiets. De laatste drieëneenhalf jaar zijn er landelijk 79 verkeersslachtoffers bij de e-bikes en 69 bij de bromfietsen geteld.

meer

Dode Hoek leeft weer op.

Deze week hebben ongeveer 700 kinderen uit groep 8 in Katwijk voorlichting gehad over de Dode Hoek. De chauffeurs van Jongeneel Transport,     De Koninklijke Beuk en Janssen Flowerexport hebben de kinderen laten ervaren dat je op de plaats van de chauffeur niet alles kunt zien. Ook al zijn veel vrachtwagens voorzien van bijna 6 spiegels en een camera voor en achter, de chauffeur heeft maar één paar ogen.
 

meer